Elektro Galvanizleme 


Elektro galvaniz kaplamada sulu ıslak malzemeler santrifüj makinesinin içine atılarak suyu derinlemesine atarak malzemeyi kurutmaktadır. Santrifüjleme,galvaniz kaplama yapılmış malzemenin suyunu kurutmanın en hızlı yöntemidir.
Kaplanan malzeme ile çinko metalurjik bir bağ oluşturur ve malzeme yüzeyinde meydana gelen alaşım tabakaları dış etkilere karşı dayanıklı bir kaplama sağlar.

Elektro Galvanizin Dezavantajları:

-Elektro galvaniz yöntemi ile kaplanmış metallerin onarılması ve tamiri mümkün değildir,parçanın tadilatından sonra bir tüm olarak tekrar galvanizlenmesi gerekir.
-Parçaların teker teker galvanizlenmesi gerekir,yani montajdan sonra galvaniz,sağlıklı bir yöntem değildir,parçaların galvanizlenmesi için önce sökülmeleri, işlemden sonra da  takılmaları gerekir.
-Küçük açıklıkları olan tanklar gibi bazı geometriler elektro galvanize müsait değildir,imalatçının,yapının imalat sonrası elektro galvaniz yöntemiyle korunacağını bilmesi gerekir.
-Elektro galvaniz teşkilatı pahalı ve yaygın olmayan bir teşkilattır, yöntemin lojistiği sorun yaratabilir.
-Teknelerde,çapalar,zincirler ve bazı tanklar elektro galvaniz ile kaplanır. Özel klasik teknelerde,çarmık ayakları,kurtağızları,bumba ve kapela fitingleri ve diğer bir dizi aksam elektro galvaniz ile korunur.